Klädkoder

Som student vid K-programmet kommer det finnas många möjligheter att gå på olika sittningar och event där det finns klädkoder. Därför tänkte vi beskriva de olika klädkoderna som finns och vad de innebär!

Udda kavaj

Kavaj är valfritt. Skjorta, blus eller finare tröja med eller utan slips/fluga. Kjol eller byxa behöver inte matcha den eventuella kavajen. Kjolen eller klänningen bör vara ungefär knälång.

Kavaj/mörk kostym

Mörk kostym, byxdress, kjol och blus eller klänning. Kjol och klänning bör gå nedanför knäna men inte ända ner till golvet. Slips eller fluga ska bäras till kostym.

Högtidsdräkt

Frack, långklänning, uniform eller sockendräkt. Till frack bärs vit väst och vit fluga om inget annat anges i inbjudan. Handskar kan bäras till klänning och frack, då bärs inga armledssmycken. Handskar bärs inte när du äter. Till klänning kan du ha en liten väska. Till frack och långklänning kan UTN- och studentmössa bäras.

*Klädkoderna är tagna från UTNs sångbok

Temaenligt utklädnad

Ibland kan olika event ha ett tema och om det står utklädnad enligt tema eller liknande innebär det just det. Klä dig efter det som anges. Exempelvis om det är en Halloweensittning betyder temaenlig utklädnad t.ex utklädnad som häxa, vampyr etc. 

Uppdaterad: 20 september, 2019